AND AT THE SUDDEN YOU HEAR "DHO, SRO, SRP"

Man kan næsten ikke komme udenom ordene DHO, SRO og SRP. Enten så har man læst en status om det eller også hører man folk klage på det punkt - dog er den vigtigste man har læst/hørt nok "Vi ses aldrig igen, SRP". Igen igen igen så sidder folk, som ikke kender til ordene og hvad de egentlig står for og derfor har jeg valgt at lave dette indlæg som en slags "Ord du bør kende, når du starter på det almene gymnasium", så den næste generation også kan keep up. 

  • DHO - Dansk/historie opgave. Det er den 'store' opgave i 1.g. 
  • SRO - Studieretningsopgave. Det er den 'store' opgave i 2.g, hvor man kombinerer to fag fra sin studieretning. Den ene fag skal være et A fag. 
  • SRP - Studieretningsprojekt. Det her er den største opgave i dit gym liv som foregår i 3.g, som i SRO, skal to fag kombineres.

Det er i hvert fald de tre, der er vigtige at lære. Udover dét, så er der selvfølgelig også andre forkortelser, for det elsker gymnasiet at have! AT står for Almen Studieforberedelse, som man laver 7 gange på de tre år, man går gymnasiet. AP står for Almen Sprogforståelse, som man har i det første halve år af 1.g og det samme gælder for NV (naturvidenskab). Alt det lærer man på gym, men nu er I lidt på forkant. Dengang jeg startede på gymnasiet, var jeg blank i forhold til alle de forkortelser og lærte dem først udenad efter en eller to måneder. Til alle kommende gym elever GLÆD JER!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar